Mókus gondolatai

Gilmore lánynak lenni jó?

Az év utolsó bejegyzése rendhagyó. Nem rólunk lesz szó most közvetlenül, hanem olyas valakikről, akikről már rengetegen írtak, akik visszatértek, akiket több mint 10 éve ismerünk, akik valamennyien példaképeink.
Na, jó, nem ragozom tovább, a Gilmore lányokról beszélek most egy kicsit.

Nem szokásom írni filmekről, pláne nem sorozatokról, de ezt most nem bírom magamban tartani.
Kezdem az elejéről.
Annak idején, mikor még otthon laktam a szülői házban, anyám elkezdett nézni egy sorozatot.
Ez volt a Szívek szállodája.
Megmondom őszintén, engem évekre vissza taszított a címe, mert anélkül, hogy akár egy részt is láttam volna belőle, szentül megvoltam győződve, ez egy újabb szappanopera.  Viszont abban az időben elég volt a saját életem, nem akartam még pihenés gyanánt is siránkozni.
Aztán, mikor elköltöztem otthonról, egyik reggel tv bekapcs, és mit ad Isten, egy remek sorozat ment egy nagyon szimpatikus nővel és annak lányával. Na, ellehet képzelni az arcomat, mikor felugrott a főcímdal, és bemondták: Szívek szállodája.

Persze egyből arra gondoltam, jaaa ez aaaz!.. Igen, ez az..
Innentől kezdve Lorelai és Rory Gilmore a barátaim lettek.
Ott voltak, mikor összedőlni látszott minden, ott voltak, mikor elváltam, és ott voltak, mikor egyedül itthon voltam Erikkel és nem tudtunk még mit kezdeni magunkkal.
Aztán egyszer csak vége lett. Nem éreztem már szükségét, hogy ott legyenek.141001054129-gilmore-girls-story-body-2-story-topPedig komolyan mondom, minden évadot minimum háromszor néztem meg. Kiírtam DVD-re, és ha véletlenül pont ment a TV-ben, biztos, hogy lemeredve néztem, mintha akkor láttam volna először.

Tetszett Lorelai stílusa. Vagány nő, aki még a legelveszettebb pillanatokban is megállta a helyét, mindig volt egy frappáns válasza, bámulatosan jött ki a lányával. Ja, és ne felejtsük el a hosszú szárú csizmáját, aminek hatására vettem én is magamnak egyet, és tényleg, nőiesebbnek éreztem magam tőle.
Volt idő, mikor Lorelai akartam lenni. Már csak azért is, mert hasonló volt a viszonya az anyjával és szüleivel, mint nekem az enyéimmel.. Persze az élet mindig bizarrabb, így az én esetem is meredekebb volt mint neki, de adott némi bátorítást, hogy ne vesszek el az élet sűrűjében.

Aztán egyszer csak leszoktam róluk. Néha-néha még eszembe jutott a “vajon, most mit csinálna Lorelai  Gilmore a helyembe?” monológ, de egyre távolabb került tőlem. Nem értem rá vele foglalkozni, meg hát különben is, nem lányom lett, hanem fiam, és a fiúk tök teljesen mások, és nem is egyedül nevelem meg különben is, rég voltam már 16.

Majd jöttek az első felreppent hírek: Új részekkel jelentkeznek a Gilmore lányok.
Erre én: NA NEEEEE! 

Leírhatatlanul boldog voltam. Lorelai  és Rory visszajönnek.
Újra beindult az agyam: mi lehet velük? Rory biztos befutott újságíró lett, Lorelai  meg menőn vezeti a szállodát és össze fut néha a lányával, jár gondolom még a péntek esti vacsikra, habár sajnos már csak az Anyukája él.. 2 éve, aki az apját játszotta sajnos eltávozott közülünk.

Szóval, talán az első között voltam, aki megszerezte a filmet és a feliratot.. Igaz, három részt néztem még meg a négyből, de…

FIGYELEM! SPOILER VESZÉLY! HA NEM AKAROD TUDNI A FILM FOLYTATÁSÁT, NE OLVASS TOVÁBB!!

Szóval, reményekkel tele ültem le, hogy akkor hajrá Gilmore lányok. Ok, számítottam rá, hogy idősebbek lettek, máshogyan néznek ki.
Arra is számítottam, hogy bele szövik Richard halálát és tényleg, az első részben meg is emlékeztek róla.
Viszont a második és harmadik rész után is nyomott hangulattal keltem fel a TV mellöl..
Először nem értettem, hogy miért, hiszen eddig mindig fel szoktak dobni az új részek.
Aztán rájöttem. A filmnek van egy hátsó sejtelmes, baljós hangulata.
A szálló gyakorlatilag kinőtte magát, de Lorelai nem tudja bővíteni. Így mindenki lelép akinek esze van. Se szakács, se pultos.
Már a legapróbb dolgokon is összeveszik Lukkal, úgy mint az esti film kiválasztása, vagy kinek ki a gyereke, és ki mit fizet utánuk. Arról nem is beszélve, össze-vissza hazudoznak egymásnak.
Rory meg egy csődtömeg. 32 évesen nem találja a helyét a világban. Összefekszik mindenkivel, még egy Wukival is, állása nincs, inkább haza költözik és otthon ingyen bevállalja a városi újságot.
Logannel, akinek jegyese van és nemsokára felesége, meg össze-össze fekszik, mikor a srácnak épp kedve van.
Teljes szétesés és csőd.
gilmore_girls_netflix_poster
Persze, értem én, hogy valamiről szólnia kell, mert ha mondjuk minden rendben lenne, tök uncsi részeket adnának, nem érdekelne senkit és most arról írnék, milyen langyosra sikerült. De akkor is túlzásnak érzem.

Végül rájöttem, hogy örülök, hogy én a saját életemet élem, nem akarok már senki más lenni, és az is meglehet, némi nagyképűséggel, hogy  Lorelai már inkább lenne az én helyemben mint fordítva.
Nem tudom, én változtam e meg és nőttem fel, vagy a film lett tényleg ennyire siralmasan szomorú.

Viszont két napja újra van egy pletyka, miszerint újra egy egész évaddal készül a Netflix a Gilmore lányokkal, ami kb abból fog állni, hogy kiderül vagy nem, hogy ki Rory babájának az apukája. Én a Wokira tippelek, de majd talán megtudhatjuk.

Szóval, ennyit a lányokról. Bízzunk benne, az új év nekik is jobbat hoz majd! 🙂

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A 4.-hez még nem találtam fordítást, de Januárra ígérték. De attól függetlenűl kb tudom mi lesz benne.
    Igen, szerintem is ha folyamatos lett volna a sorozat, Rorynak más lett volna a jövője.
    Kíváncsian várom a folytatást.. ha lesz..

  2. Viktória cfve says:

    Nekem is nagy csalódás volt az új 4 rész, pláne a 4.vége… Mérges is lettem mikor megnéztem, plusz sztem a sztori alapján Rory karaktere nem ilyen lett volna ha ez eredeti sorozat alapján folytatják.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!