Mókus gondolatai

Babakocsi vs. kerekesszék

Pár hónappal ezelőtt bementünk a városba, mivel új mobilom csak a mini simet óhajtotta elfogadni. Gondoltam, bemegyünk a szolgáltatóhoz, majd megvágják és tök jó is lesz minden. 
A szolgáltatómnál egy magas, szemüveges, vékony, kopasz ember fogadott aki ránézésre sem volt szimpatikus. Elmondtam mi a baja a kártyámnak, majd közli, itt ilyennel nem foglalkoznak, de a sarkon van egy arab telefon boltos, na majd Ő segít rajtam. Mire sorra kerültem, Eric megunta a várakozást, így B kiment vele sétálni. 
Egyedül álltam szembe nő létemre 3 arab fickóval. Gondolom nem kell részleteznem a hangnemet, a lekezelést meg a többit. Mikor is látom, vágja körbe a kártyámat, és hupsz, lecsíp egy darabot a széléből majd oda dobja nekem, tegyem bele a telómba. Naná, ezek után a telóm már nem fogadta el, hiszen belevágott a kártyába.
Mondom neki, nem fogadja el. Erre mondja, nem hát, régi a kártya, új a teló. Menjek vissza a szolgáltatómhoz, ad új kártyát.
Nem csináltam parádét, mert egyrészt nem kért pénzt, másrészt amúgyis esedékes volt egy kártya csere. Na, nem azért mert régi volt, hanem mert minden reklám cég megtalált, és egy nap vagy tízszer is hívtak ha úgy volt.
Szóval vissza a szolgáltatómhoz, ugyan az az ember fogad.
Mondom neki, kösz a tippet, de az arab elcseszte a kártyám, szét vagdosta, most kérnék egy másikat.
Erre közli az arab biztos nem cseszte el, nyílván régi volt a kártya. 
Na, mindegy, kaptam másik kártyát, a telóm megszerette, és azóta boldogan élnek.
Amúgy onnan tudom, hogy nem a kártya kora volt a hibás, mert B 3 hónappal később bement ugyan ahhoz a szolgáltatóhoz az Ő  még régebbi kártyájával, csak egy másik eladó volt a pult mögött. Mit ad Isten, 3 perc alatt megvágta sérülés mentesen, kártya be az új telóba, és működött.. szóval nincs mit hozzáfűznöm.
Eme szuper események után már nem volt kedvünk flangálni, így fel a buszra és irány haza.
Elindult a busz, majd nemsokra rá felszállt egy kerekesszékes. Szegény nagyon beteg volt, viszont volt kísérője.
B-vel csak nézünk, nem értettük, hova akarja a buszsofőr engedni szegényt, hiszen a mi babakocsink benne a gyerekkel elfoglalta azt az egyetlen egy helyet ami ott ki lett alakítva. 
Meglátta ezt a kísérő is de nem mozdult, csak követelőzően nézett ránk. 
Őszintén nem értettem mégis mit vár tőlünk.
Néztük egymást hosszú perceken keresztül, mígnem elkezdtek mozgolódni az utasok, amire a buszsofőr is hátra szólt, hogy csináljunk már valamit, indulni kellene.
Olyan ideges lettem, kikaptam a gyereket a babakocsiból. Máig nem tudom ezt miért csináltam, hiszen nem a gyerek foglalta a helyet, hanem a babakocsi.
B kihúzta a kocsit a helyéről, beparkolt a tolószékes. Utána nagynehezen visszapréseltük a babakocsit is.
Mikor elindultunk Ericet is visszatettem a kocsijába, az ölembe már nem bírt meglenni. 
Ahogy vissza tettem, akkor vettem észre, nem fékezték le a tolókocsist, így kb minden fél percben nekiütközött a babakocsinak. Persze a totál fáradt gyerekem meg már kínjában üvöltött mert aludni akart volna.
Gondoltam, szólok a kísérőnek fékezze már le a tolókocsit, de ahogy ránéztem, olyan gyilkos tekintettel nézett rám, jobbnak láttam nem szólni.
Hála Istennek, nemsokra rá leszálltak, így Eric is elaludhatott, és én is tudtam végre élvezni az utat. De az ideg még haza értünk után is dolgozott bennem.

Rá kb 2 hónapra, mire feledésbe is merült az egész, olvasom neten  a híreket. Egyik cikk arról számol be, hogy eljárást indítottak a busztársaság ellen, mert nem engedte fel a kerekesszékest az esőben, aki nem mellékessen lekéste ” élete legfontosabb” családi ebédjét. Azért nem engedte fel, mert a kijelölt helyen 2 babkocsis anyuka volt. 
Így feljelentette a busztársaságot.
Nos, szép summához jutott így, ami engem nem is érdekel, Ő dolga, viszont ami jobban felhúzott, behoztak egy új szabályzatot.
Ez kimondja, ha babkocsis miatt nem tud felszállni egy keresszékes, leszállíthatja az anyukát a babájával a sofőr, mivel a kerekesszékesnek van elsőbbsége.
Mélységesen felháborodtam rajta. 
Már csak azért is, mert ha pl a kórházba kell mennünk gyerekorvoshoz időpontra, (mert Angliában csak ott van szakorvos) és lekésem az időpontot mert leszállítottak egy kerekesszékes miatt, az nekem újabb kb 10 hét várakozást jelent.Itt ugyanis kb ennyi idő míg bejutok egy szakorvoshoz. Ami nem mellékes, a kórház a város másik oldalán van, tőlünk kb 1 óra buszozás. Szóval még csak az sem, hogy  megvárom a következő buszt. Vagy, ha a következő buszon meg 2 babakocsis van? 
Ez egy borzasztó nap volt, mert megaláztak mint nőt, majd mindezek után megaláztak mint utazó anyukát. 
És ki tudja még, mi vár a jövőben?
Hányszor szállítanak még le tolókocsis miatt, amikor mondjuk éppen időpontra sietnék?

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!